Piernik namocz w wodzie. Ugotuj z suszu kompot, dodaj do piernika. Ugotuj orzechy wg własnego gustu aby nie były gorzkie, 2 razy zlej wodę. Migdały sparzyć, obrać ze skóry, pokroić lub zmielić. Dodaj sok z cytryny i resztę produktów.

Składniki

  • 0,2 kg morele susz
  • 0,2 kg śliwki węgierki susz bez pestek
  • 0,2 kg figi
  • 0,2 kg migdały
  • 1 paczka daktyli
  • 0,01 kg gruszka susz
  • 0,03 kg jabłka susz
  • 0,02 banan susz (niekoniecznie)
  • 0,02 rodzynek
  • 1/4 gorzkiej czekolady
  • 0,5 l kompotu agrest
  • 0,5 kompotu śliwki
  • 0,1 kg orzech laskowy
  • 0,1 kg orzech włoski (łuskany)
  • 0,5 cytryny
  • 1/2 kostki masła
  • 0,2 kg cukru
  • 0,5-1 piernik
  • kokos do posypania na wierzch

Przygotowanie

  • Piernik namocz w wodzie
  • Ugotuj z suszu kompot, dodaj do piernika
  • Ugotuj orzechy wg własnego gustu aby nie były gorzkie, 2 razy zlej wodę
  • Migdały sparzyć, obrać ze skóry, pokroić lub zmielić (wersja dowolna)
  • Dodaj sok z cytryny i resztę produktów
  • Wszystko razem zagotuj

Smacznego!